Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers Lilypie Second Birthday tickers

Friday, September 3, 2010

~ raya di kampung seronok atau raya di kl seronok??? ~



wahhhh...ha tu dia soalan xagak2...konon2 panas la tuh...mklomla lieza tau sure uols sume dh pns vontot nk bhari raya kan..pendek kata mood berhari raya tuh dh bkobar2 dlm diri...huhuhuhu...

so apa pndangan uols...berhari raya di kampung or kl lg best...hmmm..mne yg ader kampung halaman tu konpem2 vote raya kt kampung beshhhh...ader lemang la...ader meriam buluh la...ader apa2 lagi la...hmmm tp yg penting skg..kt town mcm kl ni pon mcm2 ader...mcm lemang..seminggu b4 nk raya sure dh bertaburan di tepi2 jalan raya...n pling famous n menjadi sebutan rmai lemang pak ali kot..lieza sndri blom pnh merasai lemang buatannya..tp biler lieza lalu depan kedainya amt menkjubkan cz lieza dpt tgk segerombolan stok buluh lemang yg lieza rse dh boleh mndirikan sebuah rumah yg beso..kire kagum la sejenak lieza di situ...

apa2 pun...bg lieza di kampung atau di bandar tidak penting..yg paling bermakna & membahagiakn apabila kita dpt merayakn hr bahagia bersama insan2 yg tersayang...thn ni lieza berhari raya di kl lg tau uols...cz my FIL nk join raya di kl..katanya nk beralih angin...hehehehe..see org kampung pon teringin beraya di kl taw uols...

thn ni amt bermakna sekali buat husna la cz thn ni husna dh pandai jalan2 utk collect duit raya..go go go my gegerl go..eheheehhe...x sabar rasanya nk tgk ank dara lieza sowg ni mngayakn baju kurung...dh tentu comel banget hingga mahu geget2 pipi gebu husna kn..=))

mama, papa n husna pd thn ni hari raya btemakan warna hijau...wrna alm semulajadi..ceewaaahhh...so mcm mne dgn uols pulak...???

p/s:tetiba rse teringin nk mkn lemang pak ali...moley x laling????

14 comments:

NUNU EERA said...

ske raye kt kg.. tpi kg da xmcm kg la..:(

Uruchimaru @ kf said...

ini soklan subjektif,masing2 puyei pndngn masing2 kan if yg xder kg..beraye jelah diKl...

sprti saya,saya beraye di umah saje,sbb urg2 kg dtg berkumpul di umah kami!

yg paling penting,kite gembire bile sambut hari raye ye tak? hee ^-^

Ena said...

akak leh cakap sbb dah raya bbrp kali kat KL nie.. memg tak rasa apa2.. tapi bila kat kg teruja lain macam.. hubby yg asal kat KL pun cakap best balik raya kat kg sbb ramai org dan ziarah menziarahi tu yg seronok.. dah la makanan best2 katanya..

Sharinginfoz said...

memang seronok raya kan kat mana2 pun, maybe kat kg lagi seronok kot

darkbatman said...

rye kat kg lg best tp plg best bilerr dpt beraye bsama insan tersyg.hehe

azlina said...

salam kaseh...

wah sronok le husna kumpul duit raya thn ni...akk dulu pn aruah ayah prnah dtg beraya di manjung ni btl kata kaseh raya di mana pn meriah janji bersama insan2 tersyg dan ada duit x da duit pn x meriah juga kan

Kaseh NazLieza said...

to cik nunu:
npe ni cik nunu...cam xhepy jer..

Kaseh NazLieza said...

to uruchimaru:
sama la kita..thn ni raya di kl cz org2 kg nk beraya di kl..lalalala

Kaseh NazLieza said...

to kak ena:
mmg la kak..kg mmg ader auranyer sndri..tp nk wt mcm mne...takdir sudah raya di kl..huahuhauhua...

Kaseh NazLieza said...

to sharinginfoz:
semoga berbahagia di hari raya nti..llalalala

Kaseh NazLieza said...

to darkbatman:
thn ni bro berhari raya dgn insan tersayang x..ehehehe

Kaseh NazLieza said...

to kak azlina:
keseronakn ader ank mmg lebih luar biasa la kak..

Nurul Harun said...

nurul pun suka raya kt kampung kak.. tp nurul juga tak ada kampung..uwaaa.. tumpang kampung akak laaa

Kaseh NazLieza said...

org mcm kita xde kg raya kt kl jer la dik..